Gratis SSL

#Informatief #Plesk

Door | 29-07-2019

Deel dit bericht

De afgelopen jaren is er een gratis versie van SSL-certificaten ontwikkeld. Het gebruik van deze versie heeft een ongekende groei. De mogelijkheden van deze gratis te gebruiken tool zijn groot. Websites met een laag budget kunnen hierdoor toch een beveiligde verbinding gebruiken.

 

Hoe te intalleren?

Het gebruik van Let's Encrypt is makkelijker dan je denkt.
In plesk bieden we namelijk standaard een knop om Let's Encrypt direct te installeren. Met enkele klikken is Let's Encrypt geïnstalleerd. Zo eenvoudig is het!
 

Verschil met normale certificaten

Er zijn een aantal verschillen die de keuze voor Let's Encrypt of een betaalde variant beïnvloeden;

  1. Betaalde certificaten voeren een domeinnaam-controle uit, bij Let’s Encrypt gebeurt dit niet. Er wordt niet gecontroleerd of het certificaat is aangevraagd door de houder van de domeinnaam.
  2. Er is geen verzekerd bedrag bij Let’s Encrypt. Bij betaalde certificaten is hier wel sprake van.
  3. Let’s encrypt is technisch niet op elk platform mogelijk. In onze gloednieuwe shared hostingomgeving is het mogelijk Let's Encrypt te installeren.

De verwachting is dat Let’s Encrypt binnen enkele jaren alle betaalde Domein Validatie-certificaten vervangt. Dit is momenteel de meeste gebruikte vorm van SSL. Alleen uitgebreide certificaten waarbij ook de KvK-naam getoond wordt blijven dan vermoedelijk over als betaalde variant.

Cookies Wij maken gebruik van functionele-, analytische- en tracking-cookies om onze website te verbeteren. Informatie die wij opslaan zijn je IP-adres, surfgedrag en persoonsgegevens die worden ingevuld.Lees ons beleid